Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
solarny panel
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Pink Dispatcher (licencia Creative Commons)
16. marca 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

OZE môžu pokryť 47 % potrieb Nemecka

Nemecké združenie výrobcov energie z obnoviteľných zdrojov BEE vyhlásilo, že do roku 2020 bude schopné pokryť 47 % energetických potrieb krajiny. Zapojilo sa tak do diskusie, ako nahradiť jadrovú energetiku. Združenie zastupuje firmy z odvetvia veternej, vodnej a solárnej energie a podniky vyrábajúce energiu z biomasy. „Výroba energie z obnoviteľných zdrojov by mohla do roku 2020 pokrývať 47 % potrieb Nemecka,“ uviedlo v stredu BEE.

Združenie dodalo, že toto odvetvie by tak nielen vykompenzovalo ukončenie činnosti jadrových elektrární, ale stabilne by ponúkalo energie za dostupné ceny. Nemecké jadrové elektrárne by sa mali uzavrieť v roku 2021. V minulom roku sa z obnoviteľných zdrojov vyrobila elektrická energia, ktorá pokryla 17 % potrieb Nemecka. Jadrové elektrárne uspokojili 23 % nemeckého dopytu po energii.

Štandardným argumentom v neprospech energie z obnoviteľných zdrojov je premenlivá úroveň produkcie. BBE však tvrdí, že rozšírenie výroby z týchto zdrojov by mohlo tento problém vyriešiť. Nemecká vláda v utorok uviedla, že prinajmenšom do júna sa zastaví činnosť siedmich jadrových elektrární, ktorých činnosť sa začala pred rokom 1980, a po posúdení sa rozhodne, či sa ich prevádzka ešte obnoví.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.