Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tankovanie paliva-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Nico Kaiser (licencia Creative Commons)
31. decembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Od pondelka zdražie benzín i nafta

Rast DPH z 19 % na 20 %, zrušenie daňového zvýhodnenia biopalív a zavedenie príspevku na núdzové zásoby ropy tak priemerné ceny pohonných látok zdvihnú. Najpredávanejší 95-oktánový benzín bude stáť od budúceho roka v priemere takmer 1,390 eura/l a nafta 1,265 eura/l. Ceny benzínov sa tak po zdražení dostanú na historicky najvyššie úrovne.

LPG bude od budúceho roku drahší približne o 0,099 eura/l a CNG približne o 0,20 eura za kilogram.

Najväčšia hrozba palivovej turistiky sa podľa natankuj.sk objaví na severe Slovenska, kde budú najmä ceny benzínov výrazne drahšie v porovnaní s cenami v Poľsku, miestami aj viac ako o 0,15 eura za liter. V prípade nafty bude rozdiel dosahovať aj vyše 0,10 eura za liter.

„Natrafiť na lacnejšie pohonné látky v Maďarsku a Česku nebude také jednoduché. A ani benzíny v Rakúsku nebudú oveľa výhodnejšie, keďže aj tam sa vláda postarala o novoročné zdražovanie,“ dodal internetový portál.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.