Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
jadrove reaktory
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ TVA Web Team (licencia Creative Commons)
15. marca 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

Nemecko: V Bavorsku zrejme zatvoria jadrovú elektráreň

Nemecká jadrová elektráreň Isar 1 pravdepodobne ukončí svoju činnosť. Informovala o tom agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na vyjadrenie bavorského ministra životného prostredia. Markus Söder podľa zdroja citovaného agentúrou na stretnutí s predstaviteľmi vládnej Kresťansko-sociálnej únie (CSU) vyhlásil, že investície do zvýšenia bezpečnosti elektrárne reaktora nie sú z ekonomického hľadiska efektívne. Jednu zo starších nemeckých jadrových elektrární Isar 1 prevádzkuje v Bavorsku spoločnosť E.ON.

Sedem jadrových elektrární v Nemecku dočasne zastaví svoju činnosť

Nemecká vládna koalícia v pondelok pozastavila dohodu o predĺžení životnosti jadrových elektrární v krajine. Dočasné zastavenie prevádzky sa vzťahuje na sedem elektrární v Nemecku, ktoré začali fungovať pred rokom 1980. Kontrolami zároveň prejdú všetky reaktory v Nemecku a vláda do 15. júna predloží správu o ich bezpečnosti, uviedla dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Vláda na čele s kancelárkou Angelou Merkelovou sa minulý rok dohodla, že jadrové elektrárne budú môcť fungovať o približne 12 rokov dlhšie, ako sa pôvodne plánovalo. Po tom, ako zemetrasenie a tsunami spôsobili haváriu v japonskom jadrovom komplexe Fukušima, však výrazná opozícia voči jadrovej energetike v Nemecku nabrala ďalšiu silu. Nemecko sa pritom podľa pôvodných plánov malo stať krajinou bez jadrovej energetiky od roku 2021.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.