Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
euro rolka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Public Domain Photos (licencia Creative Commons)
12. mája 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Nemeckej RWE klesol prevádzkový zisk

Nemecká energetická spoločnosť RWE v prvom kvartáli dosiahla pokles prevádzkového zisku o 5 % na 2,8 mld. eur. Zisk podniku sa tak znížil menej, než očakávali analytici oslovení v prieskume agentúry Reuters, ktorí predpovedali, že prevádzkový zisk firmy za prvý štvrťrok bude v objeme 2,6 mld. eur. Dôvodom menšieho než očakávaného poklesu zisku bolo získanie nových zákazníkov na domácom trhu a zotavenie ekonomiky.

RWE však prognózuje, že jej prevádzkový zisk v tomto roku klesne o 20 % na približne 6,16 mld. eur. „Ponechávame nezmenenú prognóz prevádzkového zisku pre tento rok. Politické rozhodnutie týkajúce sa budúcnosti jadrovej energetiky v Nemecku odhalí, či budeme v tomto roku čeliť ďalším nákladom a v prípade, že budeme, v akej výške,“ uviedla spoločnosť.

Od roku 2003 je súčasťou nemeckého koncernu RWE Východoslovenská energetika, ktorá poskytuje komplexné služby spojené s odberom elektriny. Východoslovenská energetika dodáva elektrinu viac ako 500 tisíc zákazníkom. Priemerný počet jej zamestnancov je 1.550.

SITA, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.