Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Linh Vinh: "The hopeful eyes of the girl making a living by rubbish" - CIWEM
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Quoc Nguyen Linh Vinh: "The hopeful eyes of the girl making a living by rubbish"/CIWEM
30. októbra 2017 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Najlepšie fotky s eko tematikou sú známe

Quoc Nguyen Linh Vinh: „The hopeful eyes of the girl making a living by rubbish“

Za víťaza bol vyhlásený vietnamský fotograf Quoc Nguyen Linh Vinh. Porotu zaujal snímkou, ktorá  zachytáva dieťa s matkou ako zbierajú odpad na skládke v meste Kon Tum vo Vietname. Táto práca znamená pre obidvoch živobytie. „Dieťa bolo šťastné, dívalo sa na pochmúrne oblaky a rozprávalo sa so svojou matkou. Bolo to dojímavé. Mala by si totiž užívať svoje detstvo, hrať sa s kamarátmi a nie pracovať na skládke,“ skonštatoval autor o svojej fotografii.

Jose Luis Rodriguez: „Flight for Life“

Kategóriu zameranú na klimatické zmeny vyhral Jose Luis Rodriguez s fotkou rybárika riečneho. Tohto sfarbením zaujímavého vtáka z čeľade Alcedinidae zvečnil objektív autora počas letu, pričom v pozadí môžeme pozorovať dôsledky znečistenia kvôli početným továrňam. „Výhra v tejto kategórii je pre mňa obrovská pocta, pretože mi umožňuje predstaviť moju tvorbu a zároveň poslať verejnosti odkaz o dôležitosti ochrany životného prostredia,“ zdôraznil.

Raju Ghosh: „Struggle“

Indiu sužujú monzúny, čo dokumentuje aj táto fotka. Vznikla v západnom Bengálsku a poukazuje na to, že existujúca infraštruktúra nepostačuje na vypúšťanie vody. Najviac zasiahnutými sú ľudia žijúci v slumoch ako chlapec, hrdina tejto fotografie. „Verím, že moja fotka môže zachrániť našu planétu a ľudí, ktorí v nej musia každodenne bojovať,“ povedal autor Raju Ghosh.

Lloyd Ericson Castro Rodriguez: „After The Monsoon“

Ďalší záber vyhral kategóriu fotiek z mobilu. Podobne ako predchádzajúci, aj tento stvárňuje dôsledky monzúnov na život dieťaťa. V tomto prípade chlapca hrajúceho sa počas záplav pred kostolom San Guillermo v meste Pampanga na Filipínach. „Napriek jeho životným podmienkam vidíme, ako sa zabáva a špliecha s vodou kolesami svojho bicykla,“ uviedol Lloyd Castro Rodriguez.

Syed Umer Hasan: „Karachi Wildlife“

V kategórii mladých fotografov najviac zaujal Syed Umer Hasan z Pakistanu. Karáči je najväčšie a najľudnatejšie mesto v štáte a jedným z jeho problémov sú túlaví psi. Stovky z nich sú otrávené jedom, čo vyvoláva nevôľu aktivistov za práva zvierat. Na strane druhej, tisícky obyvateľov sú ohrozené útokmi psov. „Takéto problémy sú bežné vo väčšine krajín tretieho sveta. Nezaslúžia si to ani zvieratá ani ľudia a moja fotografia sa na to snaží upozorniť,“ doplnil.

Všetky fotografie publikujeme s oficiálnym súhlasom inštitútu CIWEM.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.