Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
najlepsi napad - ilustracka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Logo projektu Najlepší nápad. Foto: oze.najlepsinapad.sk
24. januára 2014 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Najlepší nápad: Rozsvieťte si dom pomocou baktérií

Autormi nápadu sú Márk Takáč, Patrik Farkaš a Matej Janeba zo Strednej priemyselnej školy v Šali.

Ide vlastne o miniatúrnu elektráreň, ktorá na základe elektrochemického princípu úbytku a prebytku voľných elektrónov vyprodukovaných baktériami zelene vyrába elektrickú energiu. Baktérie vyrábajú vodík, ktorý sa pomocou palivového článku mení na elektrinu. Takto sa dá vyrobiť energia z odpadového materiálu tekutej aj sušenej srvátky.

Revolučnosť tejto myšlienky by mohla spočívať v tom, že je nezávislá od prírodných podmienok a dokáže fungovať aj na miestach bez akéhokoľvek elektrického pripojenia. Vynález by mohla oceniť široká veřejnost, ale predovšetkým chatári a majitelia inteligentných domov.

Najlepší nápad podporuje podnikateľské nápady mladých ľudí akouž  šetriť prírodu a energiu. Každý rok pomôže 10 vybraným nápadom mladých ľudí, ktorí študujú na technických stredných školách. Generálnym partnerom EKO témy je ZSE.

Ak vás projekt alebo konkrétny nápad zaujal a chcete ho podporiť, staňte sa poradcom projektu. Budete mať možnosť priniesť svoje skúsenosti mladým ľuďom pri rozbehu ich podnikania. Zapojiť sa môžete tu.

© energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.