Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
V1 Jaslovske Bohunice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / tukanuk (licencia Creative Commons)
19. októbra 2010 Jadrová energia od Energia.skTASR

Na vyraďovanie V1 v Bohuniciach pôjde ďalších 62,62 mil. eur

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť (JAVYS) a Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBRD) podpísali včera 3 grantové dohody v rámci fondu na vyradenie Bohuníc (BIDSF). Ide o záruky pre financovanie aktivít, ktoré súvisia s vyraďovaním vypnutej jadrovej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach.

Hodnota včerajších 3 dohôd činí 62,62 mil. eur. Doteraz podpísali oba subjekty už 15 dohôd v celkovej hodnote 204 mil. eur.

Fond BIDSF zriadila Európskou únia. Jeho finančné zdroje spravuje Európska banka pre obnovu a rozvoj, ktorá súčasne riadi všetky operácie a projekty financované z tohto fondu. Slovenská republika čerpá prostriedky z fondu od roku 2001, kedy sa uzatvorila Rámcová dohoda medzi Ministerstvom hospodárstva SR a EBRD. Prostriedky z fondu majú slúžiť na čiastočnú úhradu nákladov, ktoré vznikli SR predčasným odstavením JE V1.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.