Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bridlica
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bridlicové horniny (Foto: Flickr.com / Seldom Scene Photography. Licencia Creative Commons)
28. októbra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Na Ukrajine sa začnú prieskumy bridlicových ložísk plynu

Ropná spoločnosť TNK-BP plánuje na Ukrajine začať s geologickým prieskumom ložísk zemného plynu v bridlicových horninách. Ak budú výsledky dobré, s ťažbou by sa malo začať čoskoro, informovala ruská vláda.

Podľa jedného z akcionárov ťažobnej spoločnosti, firma je v prípade „vhodných podmienok“ pripravená do projektu investovať v najbližších 25 rokoch 1 – 2 mld. dolárov (1,45 mld. eur).

Spoločný podnik britskej firmy BP s ruskou TNK by mal robiť prieskum ložísk nachádzajúcich sa na východe Ukrajiny, v Doneckej oblasti. Spoločnosť očakáva, že do 5 až 7 rokov by mohla už z bridlíc ťažiť asi 5 mld. kubických metrov plynu ročne, informovala agentúra Reuters.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.