Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Tankovanie paliva-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Nico Kaiser (licencia Creative Commons)
12. mája 2011 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Motoristi v SR tankovali v 18. týždni 13. najdrahší benzín s daňou v EÚ

„Na Slovensku čerpali motoristi 12. najdrahšiu motorovú naftu s daňou v rámci Európy, a to za 1,371 eura/l,“ informoval internetový portál benzin.sk.

Najdrahší benzín s daňou v EÚ mali v Grécku, kde motoristi v priemere zaplatili 1,717 eura/l. Najlacnejší benzín s daňou v EÚ bol v Bulharsku, kde zaň v priemere platili 1,198 eura/l.

Najdrahšiu naftu s daňou v EÚ evidovali vo Veľkej Británii, kde spotrebitelia v priemere zaplatili 1,627 eura/l. Najlacnejšiu naftu s daňou v EÚ kupovali v Luxembursku, kde za ňu priemerne platili 1,148 eura/l.

Benzín mali v Poľsku lacnejší o 0,177 eura na liter a naftu lacnejšiu o 0,097 eura na liter. „V Rakúsku stál benzín o 0,081 eura menej na liter ako u nás, nafta menej o 0,034 eura.“ V Čechách mali lacnejší benzín o 0,023 eura a naftu mali drahšiu o 0,060 eura. „V Maďarsku tankovali o 0,009 eura lacnejší benzín ako u nás a naftu drahšiu o 0,039 eura.“

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.