Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Vladimir Putin
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / World Economic Forum (licencia Creative Commons)
25. marca 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Moskva do konca roka zvýši cenu plynu pre Ukrajinu

Cena ruského zemného plynu dovážaného na Ukrajinu sa do štvrtého kvartálu tohto roka zvýši na 333 dolárov za tisíc kubických metrov z úrovne 263 dolárov v prvom štvrťroku. Uviedla to v piatok ukrajinská centrálna banka. Banka vo svojej makroekonomickej správe konštatovala, že cena sa v druhom štvrťroku pravdepodobne zvýši na 284 USD za tisíc kubických metrov a na úroveň 314 USD v treťom kvartáli. V poslednom štvrťroku minulého roka Ukrajina nakupovala ruský zemný plyn za 252 USD za tisíc kubických metrov.

Ukrajinský minister energetiky Jurij Bojko tento mesiac povedal, že cena ruského zemného plynu by mohla v druhom štvrťroku poskočiť na 293 USD za tisíc kubických metrov, v treťom štvrťroku na 313 USD a v záverečnom štvrťroku tohto roka na 347 USD. Na základe desaťročnej dohody medzu ukrajinským energetickým podnikom.

Naftogaz a ruským plynárenským gigantom Gazprom sa ceny plynu revidujú každý štvrťrok pričom do úvahy sa berie cena ropy a ropných produktov

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.