Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Plynomer - SPP - distribúcia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Plynomer - Foto: SPP - distribúcia
12. decembra 2017 Plyn a ropa od Energia.skTASR

MH SR: Udalosť v Rakúsku nemá vplyv na dodávky plynu pre odberateľov v SR

„MH SR v spolupráci s prevádzkovateľom prepravnej siete spoločnosťou Eustream monitoruje situáciu súvisiacu s dnešnou mimoriadnou udalosťou v Rakúsku. Komunikuje aj s prevádzkovateľom distribučnej siete, ktorý na základe rozhodnutia ministerstva plní úlohy plynárenského dispečingu na vymedzenom území SR (SPP-distribúcia), ako aj s prevádzkovateľmi zásobníkov plynu,“ spresnil rezort hospodárstva.

Spoločnosť Eustream upravila po výbuchu plynu na plynovom termináli v blízkosti obce Baumgarten an der March prepravný režim svojej siete. „Z dôvodu bezpečnosti sme prerušili prepravu v smere na Baumgarten,“ informoval Pavol Kubík zo spoločnosti Eustream, ktorá je prevádzkovateľom slovenskej prepravnej siete. Uvedený stav podľa jeho slov nemá žiadny vplyv na zásobovanie slovenských odberateľov. V prípade zákazníkov Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) to potvrdil aj jeho hovorca Ondrej Šebesta. „Dodávka plynu pre priemysel aj domácnosti pokračuje bez akéhokoľvek obmedzenia,“ zdôraznil.

K mohutnému výbuchu terminálu došlo v utorok okolo 09.00 h. Na mieste nešťastia okamžite vypukol rozsiahly požiar, ktorý sa medzičasom hasičom podarilo lokalizovať. Výbuch bolo počuť a vidieť i na slovenskej strane. Podľa starostu Vysokej pri Morave Dušana Dvorana dokonca hrozila evakuácia obce. „Výbuch nastal približne 500 m od nás, plamene šľahali do výšky 100 m,“ opísal situáciu po výbuchu.

Copyright © TASR 2017

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.