Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Elektrická sieť - stĺpy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Argonne National Laboratory (licencia Creative Commons)
20. júla 2012 Elektrina a elektrická energia od Energia.skTASR

MH SR: Slovenské elektrárne nemajú nárok na náhradu škody

„Slovenské elektrárne tvrdili, že na základe rozhodnutia Ministerstva hospodárstva SR o uložení povinnosti dodať elektrinu domácnostiam a malým podnikom za regulovanú cenu im vznikla v roku 2009 škoda,“ informoval ďalej hovorca ministra hospodárstva SR Stanislav Jurikovič.

„Súd sa v rozsudku, ktorý vyniesol, v plnej miere stotožnil s argumentáciou právnych zástupcov MH SR a uviedol, že rozhodnutie ministerstva hospodárstva Slovenským elektrárňam škodu spôsobiť nemohlo.“

Hovorca zároveň konštatoval, že „je pravdepodobné, že Slovenské elektrárne sa proti rozhodnutiu súdu odvolajú a spor bude pokračovať“. „Prvostupňové rozhodnutie súdu však naznačuje smer, ktorým sa v tejto kauze súdy pravdepodobne budú uberať,“ poznamenal Jurikovič.

„Slovenské elektrárne sa nevyjadrujú k prebiehajúcemu sporu o kompenzácii škody, ktorý nadväzuje na rozhodnutie Najvyššieho súdu SR z apríla 2010,“ uviedla v reakcii pre TASR hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

Zdroj: TASR

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.