Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Angela Merkelová
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / World Economic Forum (licencia Creative Commons)
18. marca 2011 Jadrová energia od Energia.skTASR

Merkelová odmieta zatvoriť všetky jadrové elektrárne

Kancelárka v utorok (15. 3.) oznámila, že Nemecko dočasne zatvorí 7 jadrových elektrární, ktoré sa dostali do prevádzky pred rokom 1980. Dodala, že odborníci zrealizujú bezpečnostnú kontrolu všetkých nemeckých reaktorov, pričom otázky týkajúce sa ich bezpečnosti budú zodpovedané do 15. júna.

Vo včerajšom prejave v parlamente povedala, že jej rozhodnutie dočasne odstaviť spomínaných 7 najstarších elektrární vychádza z princípu, že „bezpečnosť je na prvom mieste“. Zároveň ale doplnila, že zatvorenie všetkých jadrových elektrární neprichádza do úvahy.

„Som proti zatvoreniu všetkých našich jadrových elektrární,“ vyhlásila. Podľa nej by potom Nemecko muselo dovážať elektrinu vyprodukovanú v iných jadrových elektrárňach. „Takéto niečo sa za mojej vlády nestane,“ uzatvorila Merkelová.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.