Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
lng tanker 2
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Wolfiewolf (licencia Creative Commons)
6. decembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

LNG: Austrália plánuje byť do 10 rokov lídrom

Podľa Neila Beveridgea, analytika zo spoločnosti Sanford C. Bernstein & Co., produkcia LNG v Austrálii by mohla do 10 rokov vzrásť na 80 miliónov ton ročne.

V súčasnosti vyrába Austrália ročne okolo 20 miliónov ton LNG. Tým by sa prepracovala na prvé miesto v produkcii LNG na svete a vytlačila z tejto pozície práve Katar. Podľa údajov britskej ropnej spoločnosti BP sa Austrália v roku 2009 umiestnila na 4. mieste za Katarom, Malajziou a Indonéziou.

Obávané presýtenie trhu skvapalneným plynom podľa analytikov nehrozí, nakoľko dopyt po LNG sa v Ázii, na Blízkom východe a v Latinskej Amerike stále zvyšuje. Práve tieto regióny by mali v najbližších piatich rokoch zvyšovať celosvetový dopyt po LNG zhruba o 8 % ročne, informovala o tom agentúra Bloomberg.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.