Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Ropovod - rozmazany
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
3. mája 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Ľavicoví povstalci v Kolumbii poškodili výbuchom ropovod

Povstalci v Kolumbii odpálili bombu, ktorá poškodila významný ropovod a paralyzovali tak časť dodávok. Podľa agentúry Reuters ale víkendový útok ľavicových rebelov vývoz ropy z krajiny zásadne neovplyvnil. 

Ide už o tretí útok na druhý najdlhší ropovod v Kolumbii od konca minulého februára. Podľa armádnych zdrojov bombu na úseku v departemente Norte de Santander odpálili povstalci z Revolučných ozbrojených síl Kolumbie (FARC).

„Útok spôsobil únik ropy do rieky a my sme museli prerušiť čerpanie, “ uviedol nemenovaný predstaviteľ štátnej spoločnosti Ecopetrol. Ropovod Cano Limón-Covencas, dlhý 780 kilometrov prepravuje strategickú surovinu z departementu Arauca na kolumbijsko-venezuelskú hranicu do prístavu Covenas.

Ropovody sa za desiatky rokov povstaleckého boja stávali častým terčom pumových útokov. V minulom roku ich bolo podľa ministerstva obrany 31. Povstalecké násilie v Kolumbii ale v posledných rokoch výrazne kleslo. Ozbrojencom zasadili ťažké rany vládne sily s logistickou a inou podporou Spojených štátov. česť členov povstaleckých hnutí taktiež zložila zbrane.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.