Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Afrika - ženy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / US Army Africa (licencia Creative Commons)
22. októbra 2010 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Keňa plánuje nový ropovod

Hospodársky rozvoj africkej Kene je závislý od zlepšenia úrovne infraštruktúry. Do júna 2011 pribudne v krajine nové ropovodné spojenie s dĺžkou 325 km. Fungovať bude pozdĺž starého ropovodu, ktorý je v prevádzke už tridsať rokov.

Počas prvej fázy dokáže nové potrubie prepraviť viac než 390 tisíc litrov ropy za hodinu. Kapacita ropovodu sa môže zdvojnásobiť vybudovaním dvoch ďalších čerpacích staníc, informuje Bloomberg.

Projektom sa má nahradiť neefektívny transport paliva na nákladných autách, informuje UPI. „Pomocou druhého ropovodu môžeme prepravovať viac ropy využitím najbezpečnejších, ekonomicky najvýhodnejších a popritom ekologických prostriedkov,“ vyhlásil Selest Kilinda, riaditeľ Kenya Pipeline.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.