Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
mozambik
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/babasteve (licencia Creative Commons)
20. októbra 2010 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Južná Kórea pomôže postaviť solárne elektrárne v Mozambiku

V Mozambiku pribudnú tri solárne zdroje s inštalovaným výkonom 400 až 500 kW. Majú prispieť k zlepšeniu dodávok energie medzi mestskými a dedinskými oblasťami. Výhodný úver na ich výstavbu je súčasťou programu Kórejskej republiky, ktorý podporuje rozvoj infraštruktúry v Afrike. 

Južná Kórea poskytne prostriedky v celkovej hodnote 35 mil. amerických dolárov prostredníctvom Fondu pre hospodársky rozvoj a spoluprácu, informuje AFP. Podľa ministerstva financií má ísť o bezúročnú pôžičku na 40 rokov, ktorá zahŕňa tolerančné obdobie 15 rokov.

Africká krajina trpí dlhodobo problémom s dodávkami energie, uvádza AFP. V mestských oblastiach využíva elektrickú energie 22 % obyvateľstva, na vidieku sú to len 2 % občanov Mozambiku. 

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.