Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
V1 Jaslovske Bohunice
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / tukanuk (licencia Creative Commons)
2. januára 2012 Jadrová energia od Energia.skSITA

JAVYS plánuje v roku 2012 investície za 15 mil. eur

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a.s. (JAVYS) plánuje v budúcom roku realizovať investície za 15 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 3,4 mil. eur. „Z plánovaných investícií v roku 2012 bude pokračovať príprava a realizácia projektov súvisiacich s vyraďovaním jadrových elektrární A1 a V1 a projekty na rekonštrukciu a výstavbu technológií pre nakladanie s vyhoretým jadrovým palivom a rádioaktívnym odpadom,“ povedal hovorca spoločnosti JAVYS Dobroslav Dobák.

Podnik, ktorý ovláda štát, stále pociťuje prejavy hospodárskej krízy. „Prejavy krízy podľa nás pretrvávajú. Na našu spoločnosť to má priamy dopad cez prideľovanie prostriedkov z Národného jadrového fondu, ktoré sú súčasťou štátneho rozpočtu. Dôsledky sa snažíme čiastočne eliminovať optimalizáciou procesov a prijímaním opatrení na znižovanie nákladov,“ dodal Dobák.

Firma JAVYS v roku 2011 znížila počet zamestnancov takmer o 12 %. V súčasnosti tak zamestnáva 885 ľudí. „Pokles súvisí hlavne so zmenou štatútu elektrárne V1 z prevádzkovanej na vyraďovanú. Nie je tak potrebné prevádzkovať viacero technologických systémov. Zároveň optimalizujeme a zefektívňujeme vykonávané činnosti,“ konštatoval Dobák.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.