Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
nuclear reactor by the sea
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/AmyZZZ1 (licencia Creative Commons)
9. mája 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

Japonsko z bezpečnostných dôvodov uzavrie jadrovú elektráreň Hamaoka

Prevádzkovateľ jadrovej elektrárne Hamaoka v strednom Japonsku dnes z bezpečnostných dôvodov uzavrel atómový komplex. Rozhodnutie vedenia spoločnosti Chubu Electric Power padlo na dnešnom mimoriadnom zasadaní  zvolanom po žiadosti premiéra Naota Kana uzavrieť tri reaktory elektrárne, kým nebudú zavedené prísnejšie bezpečnostné normy.

Jadrové zariadenie sa nachádza vo vzdialenosti približne 200 kilometrov západne od Tokia a je známe ako „najnebezpečnejšia“ elektráreň. Dôvodom je skutočnosť, že je postavené v oblasti, kde sa do troch desaťročí očakáva silné zemetrasenie.

Japonská vláda dospela k tomuto rozhodnutiu po preskúmaní odolnosti 54 reaktorov v krajine voči zemetraseniam a príbojovým vlnám tsunami. Impulzom pre hodnotenie citlivosti reaktorov bola živelná katastrofa z 11. marca, pri ktorej došlo k vážnym škodám v jadrovom zariadení Fukušima-1 na severovýchode krajiny.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.