Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
lany solarnych panelov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ steel & silicon (licencia Creative Commons)
19. januára 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

James Brown: Vo vývoji fotovoltaiky je stále dôležitá veda a výskum

Podľa Jamesa Browna zo spoločnosti First Solar zažíva v posledných rokoch solárny priemysel obrovský celosvetový rast. Rovnako tak vraj dochádza k výraznému znižovaniu nákladov na fotovoltaické systémy.

„Mali by sme sa sústrediť na nové technológie, dosiahli by sme tak nízke náklady, úspory z rozsahu a zlepšili technické know-how. Preto musíme vynakladať ďalšie investície do vedy a výskumu, v nich je budúcnosť,“ dodal. Spoločnosť by chcela totiž dosiahnuť účinnosť fotovoltaických modulov 15% do roku 2015.

Foto: James Brown počas workshopu na WFES 2012 (Zdroj: WFES 2012)

„Veda a výskum zohrávajú stále hlavnú úlohu pri solárnych technológiách a optimalizácii celého systému,“ uviedol David Eaglesham, technologický riaditeľ, spoločnosti First Solar. Spoločnosť už dodala fotovoltaickej elektrárni v Masdare niekoľko tenkovrstvových solárnych modulov.

„Spojené arabské emiráty majú značný „solárny“ a zároveň tak i ekonomický potenciál, no aj ďalšie miesta na Blízkom východe alebo v severnej Afrike by mohli byť pre investorov zaujímavé,“ na pre Masdar City, kde sa nachádza fotovoltaická elektráreň. „regióny však musia prejsť značnou transformáciou a využiť svoju konkurenčnú výhodu. Mnoho regiónov sveta totiž OZE začleňuje do svojich energetických a priemyselného plánov rozvoja,“ uzavrel.

(c) energia

Semináru sa zúčastnilo sa ho viac  20 profesionálov, niekoľko výskumných pracovníkov a študentov. Uskutočnil sa počas svetového kongresu The World Future Energy Summit 2012, ktorý prebieha 16. – 19. januára 2012 v Národnom výstavisku v Abu Dhabi (ADNEC).

Mediálnym partnerom svetového kongresu World Future Energy Summit 2012 je i slovenský portál energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.