Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Bratislava
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Bratislava - Nový most (Foto: Michal Hudec)
9. novembra 2010 Jadrová energia od Energia.skTASR

Jadroví regulátori sa stretajú v Bratislave

V Bratislave sa dnes na dvojdňovom rokovaní stretli predstavitelia Asociácie dozorov západoeurópskych krajín (WENRA). Zúčastňuje sa na ňom viac ako 40 účastníkov z 20 členských krajín EÚ, zástupcovia Arménska a Ruskej federácie. Slovenskú delegáciu na rokovaní vedie predsedníčka Úradu jadrového dozoru (ÚJD) SR Marta Žiaková.

„Bratislavské stretnutie asociácie WENRA sa zaoberá činnosťou pracovných skupín od ostatného rokovania v marci 2010 v Helsinkách, rokuje o nových návrhoch pre činnosť asociácie v oblasti výskumných reaktorov a vypočuje si aktivity členských krajín za ostatné obdobie v predmetnej oblasti,“ informovala riaditeľka kancelárie ÚJD Dagmar Zemanová.

Pozornosť sa venuje aj bližšej spolupráci asociácie WENRA s Arménskom, Ukrajinou a Ruskou federáciou. Ponúkli im štatút pozorovateľov a boli pozvaní na stretnutie asociácie WENRA i jej pracovných skupín.

Slovenský jadrový regulátor aktívny najmä v dvoch skupinách

ÚJD SR aktívne pracuje v dvoch pracovných skupinách, a to v skupine pre harmonizáciu prístupu k bezpečnosti pre existujúce jadrové reaktory a v skupine pre harmonizáciu prístupu k bezpečnosti nakladania s rádioaktívnym odpadom.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.