Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Vodná elektráreň - flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / contri (licencia Creative Commons)
17. októbra 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Investor z Česka vybuduje vo Vietname tri vodné elektrárne

Zástupcovia DLGL (Duc Long Gia Lai Group) v týchto dňoch v Prahe prejednávajú technické, finančné a organizačné časti kontraktu, ktorý by mal byť podpísaný v druhom štvrťroku 2012. Navštívili aj závod výrobcu vodných turbín ČKD Blansko, ktorý by mohol na stavbe elektrární spolupracovať. Na financovanie projektu by mali podieľať Exportná garančná a poisťovacia spoločnosť a Česká exportná banka.

Elektrárne budú mať celkový inštalovaný výkon 500 MW. Dve z nich budú na juhu a jedna na severe Vietnamu. Dokončené by mali byť do roku 2015 a 2016. Spoločnosť DLGL už vo Vietname prevádzkuje niekoľko vodných elektrární, pôsobí tiež napríklad v doprave a zaoberá sa produkciou kaučuku.

Minulý týždeň navštívil Vietnam so skupinou podnikateľov minister priemyslu a obchodu Martin Kocourek. Niekoľkokrát zdôraznil, že české firmy by mali viac napĺňať potenciál vzájomného obchodu s Vietnamom. Najväčšie príležitosti podľa neho ležia v energetike, strojárstve a doprave.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.