Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
wfes2012-fatih birol
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračná snímka: Fatih Birol - hlavný ekonóm Medzinárodnej energetickej agentúry (IEA).
18. januára 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Investície do inovácií a vzdelávania sú kľúčom k rastu, tvrdí podnikateľská sféra

Podľa Steva Bolza, senior viceprezidenta GE Power and Wind, budú úspešné len tie firmy, ktoré „vo veľkej miere investujú do výskumu, vývoja a inovácií.“ Rovnaký názor zastáva aj Bjorn Haugland, prevádzkový riaditeľ spoločnosti Det Norske Veritas v Nórsku. „Čaká nás prechodné obdobie, a preto potrebujeme zvýšiť naše investície do inovácií a rozvoja technológií pre OZE.“

V súčasnosti klesá celosvetový záujem o OZE. Podľa Jamesa Browna z First Solar priemysel OZE čelí ťažkostiam. „Do inovácií však musíme investovať aj naďalej. Obnoviteľné zdroje sa musia stať atraktívnejšími pre koncových užívateľov, “ dodal.

Energia z obnoviteľných zdrojov je však čoraz atraktívnejšia pre rozvíjajúce sa trhy, ktoré sa snažia riešiť dlhodobé energetické problémy. Podľa generálneho riaditeľa Jean-Pascala Tricoire, zo spoločnosti Schneider Electric, by technologický pokrok mohol zlepšiť prístup obyvateľstva k energiám.

„Vzdelanie a výskum zostáva našou prioritou, pozornosť by sme mali venovať rozvoju obnoviteľných zdrojov a čistých technológií,“ uzavrel Frank Wouters, riaditeľ spoločnosti Masdar Power v Abu Dhabi.

The World Future Energy Summit 2012 prebieha 16. – 19. januára 2012 v Národnom výstavisku v Abu Dhabi (ADNEC).

Mediálnym partnerom svetového kongresu World Future Energy Summit 2012 je i slovenský portál energia.sk.

(c) energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.