Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Inštalácia chráničky vtáctva na vedení - VSE
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: VSE
15. októbra 2012 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Inštalácia chráničiek vtáctva a búdiek na elektrických vedeniach skupiny VSE

Ochrana životného prostredia a zabezpečenie stability dotknutých ekosystémov patria medzi priority Skupiny VSE. Elektrorozvodné distribučné siete sú umiestnené aj v chránených krajinných územiach. Celková plocha týchto území predstavuje 16 % z celkovej plochy územia, na ktorom Východoslovenská distribučná zabezpečuje údržbu, obnovu a výstavbu elektrických vedení a staníc. V týchto chránených územiach je evidovaných viac ako 60 ohrozených druhov vtákov zaradených na Červený zoznam Svetovej únie ochrany prírody (International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources – IUCN). Skupina VSE upravuje vonkajšie 22 kV vedenia tak, aby neboli nebezpečné pre vtáctvo. Celkovo bolo do konca roka 2011 upravených 856 podperných bodov, čo predstavuje 65 km vedení. Skupina VSE realizuje aj výstavby náhradných podložiek pre prekládky hniezd Bociana bieleho (Ciconia ciconia).

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.