Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
logo innogy - inoogy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: innogy
7. novembra 2017 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Innogy zvažuje predaj stratovej britskej súčasti Npower

S počtom 4,76 miliónov zákazníkov a tržbami 8,1 mld. eur je Británia pre Innogy jedným z najdôležitejších zahraničných trhov. Zároveň ale aj jedným z najproblematickejších. Npower v polroku spadla do prevádzkovej straty 12 miliónov eur, v rovnakom období vlani pritom vykázala prevádzkový zisk 85 miliónov eur.

Šesť veľkých energetických firiem v Británii, medzi ktoré patrí aj Centrica, SSE, Iberdola, E.ON a EDF, čelí tlaku menších rivalov. Tí lákajú zákazníkov na nižšie ceny a za desať rokov sa im podarilo zvýšiť podiel na trhu z menej než jedného percenta na súčasných zhruba dvadsať.

Okrem toho britská vláda požiadala regulačný úrad Ofgem, aby pre väčšinu používaných taríf zaviedol cenový strop. „Britský maloobchodný trh s energiami je skrátka zrelý na konsolidáciu,“ povedal zdroj Reuters.

Spoločnosť Innogy vznikla v roku 2016 vyčlenením zo skupiny RWE. Innogy sa zameriava na obnoviteľné zdroje, energetické siete a maloobchodné aktivity. RWE sa sústreďuje na konvenčné zdroje energie.

ČTK, energia.sk

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.