Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Joze Holjenčík (wide)
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: energia.sk / Michal Jesenič
6. júna 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Holjenčík:K deregulácii trhu domácností treba už len zmenu zákona

Týždeň na Slovensku 

Pondelok – 2.5. 2011

Jadrová energetická spoločnosť Slovenska v súčasnosti pripravuje všetky podklady potrebné pre realizáciu štúdie uskutočniteľnosti. Nová jadrová elektráreň by mala stáť na mieste v súčasnosti odstavovanej elektrárne V1 v Jaslovských Bohuniciach. (viac informácií)

Utorok – 3.5. 2011

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví SR zatiaľ nedostal návrh na zmenu ceny plynu pre slovenské domácnosti. Slovenský plynárenský priemysel zatiaľ iba sleduje a vyhodnocuje situáciu na svetových trhoch. V Česku sa cena plynu zvýši. Spoločnosť RWE Transgas, ktorá je dominantným hráčom na českom trhu s plynom, koncom minulého týždňa oznámila, že pre nárast ceny ropy na svetových trhoch zvýši pre české domácnosti od júna tohto roka cenu plynu v priemere o 9,5 %.Zvyšovanie ceny plynu v Českej republike už avizovali aj spoločnosti E.ON či Bohemia Energy. (viac informácií)

Jadrová elektráreň v Jaslovských Bohuniciach (EBO) už v súčasnosti spĺňa základné požiadavky bezpečnostných záťažových testov, na ktorých sa dohodla Európska komisia. Po návšteve elektrárne V-2 to skonštatovala predsedníčka vlády Iveta Radičová. Generálny riaditeľ Slovenských elektrární Paolo Ruzzini uviedol, že spoločnosť investovala do zvýšenia jadrovej bezpečnosti podľa požiadaviek Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu 500 mil. eur. (viac informácií

Streda – 4.5. 2011

Nová jadrová elektráreň v Jaslovských Bohuniciach, ktorej výstavbu plánujú česká energetická skupina ČEZ a slovenská štátna Jadrová a vyraďovacia spoločnosť, a.s. (JAVYS), nebude uvedená do prevádzky skôr ako v roku 2025, uviedol v utorok Úrad jadrového dozoru SR. (viac informácií

Najväčšie energetické spoločnosti pôsobiace na slovenskom trhu s elektrinou, plynom či teplom spolu s ESI vypracovali analýzu, v ktorej skritizovali návrh regulačnej politiky. Analýza je podľa šéfa regulačného úradu Jozefa Holjenčíka spracovaná tendenčne a v mnohom nezodpovedá realite. (viac informácií

Štvrtok – 5.5. 2011

Úrad jadrového dozoru SR vydal súhlas na použitie jadrového paliva druhej generácie s vyšším obohatením a s obsahom gadolínia. „Cieľom prechodu na vyššie obohatenie je dosiahnutie šesťročného palivového cyklu s lepším využitím paliva,“ informoval dozorný úrad. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.