Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Gazprom-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Mitya Aleshkovsky (licencia Creative Commons)
25. júna 2012 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Gazprom chce investovať do výroby elektriny v Európe

Dohoda nie je prvou spoluprácou medzi oboma spoločnosťami. EDF je tiež partnerom Gazpromu v projekte plynovodu South Stream, ktorým má prúdiť ruský plyn do južnej Európy.

Ruský plynárenský gigant má na európskom plynárenskom trhu podiel 27 percent. Už dlhú dobu sa snaží o preniknutie na trh s elektrickou energiou v Európskej únii. Vlani sa snažil spojiť sily s nemeckou firmou RWE, rokovania však skrachovali, uvádza agentúra Reuters.

Gazprom disponuje najväčšími zásobami zemného plynu na svete a má na vývoz tejto suroviny z Ruska monopol. Európa je pre Gazprom hlavným exportným trhom, vlani mali dodávky do Európy na celkovej ťažbe firmy viac ako tretinový podiel.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.