Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Gazprom-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Mitya Aleshkovsky (licencia Creative Commons)
24. novembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Gazprom bude na budúci rok investovať menej

Gazprom plánuje v budúcom roku investovať približne o desatinu menej ako v tomto roku. Správna rada dnes schválila investičný plán pre budúci rok, ktorý počíta s investíciami v objeme 816,36 mld. rubľov (19,30 mld. eur).

Spoločnosť zároveň schválila na rok 2011 celkový rozpočtový plán. Počíta v ňom s príjmami v objeme 3.900 mld. rubľov, čo je mierny nárast oproti 3.800 mld. rubľov, s ktorými počítala firma zhruba pred rokom.

Z investičného programu na rok 2011 by najväčší podiel mali tvoriť kapitálové výdavky (729,86 mld. rubľov), zatiaľ čo na dlhodobé finančné investície by malo smerovať 86,5 mld. rubľov. Sem patrí i rozvoj lukratívnych arktických ložísk zemného plynu Štokman a Prirazlomnoje, ako aj výstavba plynovodov Severný a Južný tok.

Pre porovnanie, ruský plynárenský monopol v tomto roku investuje do rozvoja 905,2 mld. rubľov. Ide o revidovanú sumu – v priebehu roka firma objem investícií zvýšila z pôvodných 802,4 mld. rubľov o 13 percent, informovala agentúra Reuters.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.