Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
B&W nuclear plant
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Bistrosavage (licencia Creative Commons)
11. júla 2011 Jadrová energia od Energia.skSITA

Francúzsko úplne nevylučuje odklon od jadra

Francúzsko po prvýkrát pripustilo možnosť ústupu od jadrovej energie ako jeden zo scenárov v rámci energetickej stratégie krajiny do roku 2050. Štúdia, ktorú vláda zverejnila v piatok (8.7.), počíta s viacerými alternatívami vrátane obmedzenia produkcie energie z jadrových elektrární o 50 % alebo postupného znižovania produkcie elektriny v krajine. „Niektoré scenáre počítajú s úplným ústupom od jadra do roku 2050 alebo dokonca 2040,“ uviedol pre agentúru Reuters predstaviteľ francúzskeho ministerstva energetiky. Minister energetiky Eric Besson však podľa citovaného zdroja uprednostňuje, aby jadrová energia zabezpečovala 60 až 70 % celkovej produkcie elektriny vo Francúzsku namiesto 74 % v roku 2010.

Na rozdiel od Nemecka, ktoré ohlásilo v máji úplný rozchod s jadrovou energiou do roku 2022, Francúzsko zostáva jej nekompromisným zástancom a vláda v Paríži vylúčenie jadra ako energetického zdroja opakovane odmietla.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.