Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
solar ruka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/Pink Sherbet Photography (licencia Creative Commons)
1. mája 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

Európske solárne dni majú zvýšiť povedomie o využití solárnej energie

Hlavným koordinátorom pre Slovensko je Slovenská agentúra pre obnoviteľné zdroje energie – SkREA (Slovak Renewable Energy Agency). Organizátori cieľovú skupinu občanov aktivizujú pomocou rôznych druhov akcií – workshopov, dní otvorených dverí, výstav, verejných prednášok a mnohých ďalších.

Tieto akcie poskytujú konkrétne informácie cieľovým skupinám o solárnej energii, ale aj konzultácie pre zákazníkov, majiteľov domov, spotrebiteľov, miestnych obyvateľov, návštevníkov, študentov a deti. Vlani sa Európske solárne dni konali v 17 krajinách Európy a počas nich prebehlo viac ako 5000 akcií, z toho viac ako 50 na Slovensku. Tradíciu týchto dní začalo v roku 2002 Rakúsko ako „Deň Slnka“ a táto akcia sa rozšírila na celoeurópsku kampaň, ktorá prebieha každoročne počas prvých májových týždňov.

Verejnosť sa bude môcť zoznámiť so spôsobmi, ako sa môže slnečná energia využívať na vykurovanie či chladenie, nabíjať mobil alebo poháňať dopravné prostriedky

Zdroj: TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.