Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Sviečky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Pamiatka zosnulých - ilustračná foto (Foto: Michal Hudec)
9. novembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Ernest Valko zomrel. Stal sa obeťou vraždy

Včera (8.11.) sa v neskorých večerných hodinách stal obeťou vraždy prominentný právnik Ernest Valko, informoval dnes ráno portál SME.sk s odvolaním sa na policajné zdroje. Zabitý bol strelnou zbraňou, polícia zatiaľ bližšie informácie nepodala.

Ernest Valko bol pred dvoma týždňami (27.8.) na Mimoriadnom valnom zhromaždení SPP zvolený za jedného zo zástupcov štátu v Dozornej rade spoločnosti.

Valko ako advokát spolupracoval s SPP aj v minulosti – úspešne obhajoval záujmy štátu a firmy v kauze tzv. „Duckého zmeniek“. Zmenky podpísal v roku 1998 vtedajší generálny riaditeľ SPP a exminister hospodárstva Ján Ducký v nadväznosti na uzatvorenie fiktívnej zmluvy na nákup technológií s českou firmou Sezoos Group. Mnohé z cenných papierov v hodnote miliárd korún uznali súdy za ostatné roky neplatnými.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.