Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
elektricka siet-Flickr
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ A Guy With A Camera (licencia Creative Commons)
8. novembra 2010 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

E.ON zvažuje predať vlastnú distribučnú sieť vo Veľkej Británii

Druhý najväčší distribútor elektrickej energie vo Veľkej Británii E.ON Central Networks je na predaj. Nemecký E-ON momentálne zvažuje ponuku od konzorcia zahraničných firiem, ktorá by mohla dosiahnuť až 3,5 miliardy britských libier.

Nemeckú skupinu kontaktovalo konzorcium zložené zo štátnej investičnej spoločnosti Spojených arabských emirátov Abu Dhabi Investment Authority, kanadského penzijného fondu Canada Pension Plan a austrálskej Bank Macquarie. Rokovania sa podľa britskej tlače začali len nedávno a veľmi rýchlo pokročili.

Konzorcium zahraničných firiem sa už dlhšie usiluje presadiť na britskom energetickom trhu. V júli neuspelo v súboji o kúpu britských energetických aktív od francúzskej EDF. Aktíva EDF získal za 5,8 miliardy britských libier hongkongský miliardár Li Ka – šing.

E-ON Central Networks zostavil nemecký koncern v roku 2004 z distribučných spoločností prevažne v strednom Anglicku. Poskytuje elektrickú energiu pre viac než päť miliónov britských domácností, uzatvára Press Association.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.