Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kohutiky wide
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / ragesoss (licencia Creative Commons)
13. novembra 2011 Ostatné od Energia.skSITA

ENERGOFUTURA 2011: Regulácia verzus deregulácia

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 7.11.2011

Česká spoločnosť Carbon Redux bude poradcom Ministerstva životného prostredia SR pri predaji 27 miliónov emisných kreditov AAU, ktoré môžu krajiny predávať podľa pravidiel tzv. kjótskeho protokolu. Firma v spolupráci s poradenskou spoločnosťou Deloitte uspela vo verejnej zákazke vyhlásenej v júli. (viac informácií)

Slovenská vláda dnes na svojom zasadnutí schválila návrh nového zákona o energetike a návrh novely zákona o regulácii. Ak bude zákon schválený i v parlamente, mal by priniesť na energetický trh viac konkurencie a mal by posilniť postavenie spotrebiteľa. Potreba prijatia nového zákona vyšla z ustanovení smerníc EÚ, ktoré tvoria tzv. 3. liberalizačný balík. (viac informácií)

Streda – 9.11.2011

Slovenské atómové elektrárne podľa priebežnej správy prešli záťažovými testami. Úrad jadrového dozoru SR zatiaľ nechcel komentovať výsledky zo záverečných správ záťažových testov, ktoré predložili Slovenské elektrárne. (viac informácií)

Súkromný investor plánuje v Kamenici nad Cirochou postaviť bioplynovú stanicu na spaľovanie kukuričnej siláže a prasacej hnojovice.(viac informácií)

Dnes (9.11.) začala odborná konferencia ENERGOFUTURA 2011. Organizuje sa už po tretíkrát. Diskutovať by sa malo o aktuálnych témach – biomasa, legislatíva, regulácia, zemný plyn, fotovoltaika, energetická efektívnosť a výskum a vývoj energetických technológií. (viac informácií)

Podľa Ladislava Žídeka biomasa nezvyšuje cenu energií. Energetickú hodnotu biomasy a jej potenciál podčiarkuje aj vytváranie udržateľného rastu a znižovanie miery využívania fosílnych palív, odznelo dnes doobeda na odbornej konferencii Energofutura 2011 v Bratislave. (viac informácií)

Inovácie vo fotovoltike pochádzajú i zo Slovenska. Napríklad riešenia pre natáčanie panelov dokážu zvýšiť mieru účinnosti rádovo o niekoľko desiatok percent, odznelo dnes poobede na konferencii „Fotovoltika – naša slnečná budúcnosť“, ktorá prebieha v rámci odbornej konferencie Energofutura 2011. (viac informácií)

„Budúcnosť fotovoltiky do roku 2020 budú mať len inštalácie pre domácnosti a strešné inštalácie v rámci prenosových parkov,“ povedal v panelovej diskusii počas konferencie „Fotovoltika – naša slnečná budúcnosť“ Peter Marčan. Fotovoltická konferencia sa koná v rámci odbornej konferencie Energofutura 2011. (viac informácií)

Štvrtok – 10.11.2011

Ukončenie regulácie v sieťových odvetviach si vyžaduje dostatočne liberalizovaný trh a prijatie primárnej legislatívy. V najbližšom období preto k dereguláciu dodávok energií pre domácnosti určite nepríde, uviedol dnes šéf ÚRSO Jozef Holjenčík na odbornej konferencii Energofutura 2011 v Bratislave. (viac informácií)

Novela zákona o regulácii má upraviť rámec regulačných úradov do štandardnej podoby, ako požaduje EÚ. Niektoré podmienky sú v slovenskom prostredí neštandardné, odznelo dnes doobeda na odbornej konferencii Energofutura 2011 v Bratislave v diskusii o energetickej legislatíve a regulácii. Intenzívne sa diskutovalo i o deregulácii. (viac informácií)

Piatok – 11.11.2011

Na konferencii Energofutura 2011 sa vo štvrtok uskutočnilo i zakladajúce stretnutie Národného energetického klastra (NEC). Cieľom je vytvoriť platformu, ktorá by zjednotila subjekty pôsobiace v energetike so samosprávou a tlmočila by ich spoločné záujmy v legislatívnom procese. (viac informácií)

Kogeneračné jednotky by sa mali v prvom rade zavádzať vo veľkých centrálnych zdrojoch tepla. V nich spočíva najväčšia perspektíva rozvoja, odznelo včera na konferencii Energofutura 2011. (viac informácií)

Nedeľa- 13.11.2011

Povinnosť vypracovať energetický audit si niektoré priemyselné firmy nechávajú na poslednú chvíľu. Mnohým prevádzkam preto hrozí, že hraničný termín do konca tohto roka nestihnú a legislatíva v tomto prípade definuje aj finančné sankcie, uviedla Kvetoslava Šoltésová (SIEA) v záverečnej panelovej diskusii na odbornej konferencii Energofutura 2011 v Bratislave, ktorá skončila v piatok 11. novembra 2011. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.