Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
windmills
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/footloosioety (licencia Creative Commons)
12. októbra 2011 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Dominikánska republika predstavila svoj prvý veterný park

Prezident Leonel Fernandez slávnostne spustil prevádzku prvého veterného parku. Okrem neho sa zúčastnili zástupcovia  spoločnosti Haine Electricity Generating Company (EGE Haina) a energetického konzorcia Punta Cana-Macao (CEPM). Veterná elektráreň sa nachádza juhozápadne od miest Juancho a Enriquillo.

Spoločnosť EGE Haina spustila prevádzku veterného parku Los Cocos, ktorý s ďalším parkom Quilvio Cabrera, patria k prvým v Dominikánskej republike. 14 veterných turbín vyprodukuje za hodinu 33 MW elektrickej energie.

„Existencia právneho rámca, podpora orgánov a vízia a vytrvalosť investorov, ktorí umožnili inštaláciu prvých veterných elektrární v krajine, to všetko stojí za týmto úspechom“ povedal Tito Sanjurjo , generálny manažér spoločnosti EGE Haina.

Edgar Pichardo prezident EGE Haina, oznámil, že firma plánuje začať práce na  druhej fázy tohto projektu. „Naša spoločnosť chce svoj záväzok vybudovania trvalo udržateľnej energetickej budúcnosti krajiny splniť, a preto okamžite začneme s druhou fázu projektu. V prvom rade sa zameriame na výskum tých oblastí, ktoré majú najväčší potenciál pre veternú energiu.  V roku 2012 plánujeme rozširovať naše veterné parky z výrobnej kapacity 25 až na 77 MW, „povedal.

Podľa informácií Dominican Today môže energia vyprodukovaná vo veterných elektrárňach ušetriť krajine 700.000 barelov ropy za rok.

(c) energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.