Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Euro centy - mince
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com / Nico Kaiser (licencia Creative Commons)
8. júna 2011 Ostatné od Energia.skSITA

Čo prinesie Regulačná politika 2012-2016?

Týždeň na Slovensku

Pondelok – 23.5. 2011

Spôsob, akým sa vo veľkoobchodovaní s elektrickou energiou zúčtovávajú odchýlky, nie je dobrý. Na Jarnej konferencii SPX v Starom Smokovci to vyhlásili predstavitelia tradičných dodávateľov elektriny. (viac informácií)

V bratislavskom Novom Meste vyzbierali takmer tri tony elektroodpadu. Takmer polovicu vyzbieraných spotrebičov tvorili staré televízory a monitory (1.416 kilogramov), druhou najväčšou skupinou boli staré chladničky (690 kilogramov). (viac informácií

Predseda parlamentu a politickej strany SaS Richard Sulík má podľa súčasného šéfa regulačného úradu Jozefa Holjenčíka povolebné podlžnosti voči podnikateľskej loby, a preto sa ho snaží z funkcie odvolať aj za cenu účelovej zmeny regulačného zákona.  (viac informácií)

Utorok – 24.5. 2011

Na rieke Váh, kde sa do nej vlieva horská rieka Belá, vyrastie medzi Liptovským Hrádkom a Liptovským Jánom malá vodná elektráreň s inštalovaným výkonom do 0,68 MW.  (viac informácií)

Inšpektori Štátnej energetickej inšpekcie v minulom roku vykonali takmer 500 kontrol. Inšpektori udelili kontrolovaným subjektom pokuty v celkovej výške 144 tisíc eur.  (viac informácií)

Streda – 25.5. 2011

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví predstavil pred dvomi týždňami dopracovaný návrh Regulačnej politiky pre obdobie 2012 – 2016. O východiskách regulácie v oblasti elektroenergetiky a čiastočne i plynárenstva sa hovorilo aj na konferencii SPX v Starom Smokovci. (viac informácií)

Dcérska spoločnosť Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) Eustream plánuje do roku 2015 investovať do nových zariadení a ekologických technológií 400 mil. eur. Ďalšia dcérska spoločnosť SPP, podnik SPP – distribúcia, pripravuje investície do údržby prenosových sietí v objeme 90 mil. eur.  (viac informácií)

Výrobca a dodávateľ tepla a teplej úžitkovej vody v Prešove rozbehol výstavbu ďalšej kotolne na spaľovanie drevnej štiepy. Teplom bude zásobovať 3.890 bytov na Sekčove. V druhej etape v roku 2012 k nim pribudne ďalších 3.000 bytov. (viac informácií)

Slovenský trh s elektrinou je podľa Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) plne liberalizovaný, otvorený pre všetkých účastníkov trhu a má dostatočné prenosové kapacity.  (viac informácií)

Experti Európskej komisie nepovažujú mediálne diskutovaný „ropovod cez Žitný ostrov“ (Družba – Schwechat) za strategický z hľadiska energetickej bezpečnosti SR ani EÚ. Členovia pracovnej skupiny ho označili za „komerčný“, prezradil pre energia.sk dobre informovaný zdroj z ropného priemyslu.  (viac informácií)

Transpetrol vyplatí štátu dividendy vo výške 10,3 mil. Eur. Stane sa tak prvýkrát po šiestich rokoch, kedy spoločnosť nemohla vyplácať dividendy z dôvodu rozhodnutia súdu. (viac informácií)

Štvrtok – 26.5. 2011

Umiestnenie skladu rádioaktívnych odpadov má v súčasnosti tri možné varianty. Spoločnosť JAVYS sa rozhoduje medzi Jaslovskými Bohunicami, Veľkými Kostoľanmi a Kalnou nad Hronom.  (viac informácií)

Minister Miškov je presvedčený, že projekt ropovodného prepojenia medzi Slovenskom a Rakúskom je pre Slovensko výhodný. Po vybudovaní ropovodu by bola štátna kasa podľa ministra každý rok bohatšia o 15 mil. eur. (viac informácií)

Piatok – 27.5. 2011

Slovenský plynárenský priemysel chce domácnostiam zvýšiť cenu plynu ešte v tomto roku dvakrát, a to od 1. júla a od 1. septembra. Na ÚRSO sa už nachádza príslušný cenový návrh.  (viac informácií)

Jadrová a vyraďovacia spoločnosť potrebuje investovať do rozšírenia republikového úložiska pre ukladanie nízko a stredne rádioaktívneho odpadu a do vybudovania nových priestorov pre ukladanie veľmi nízko rádioaktívnych odpadov kvôli skoršiemu odstaveniu V1. (viac informácií)

Spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) dnes otvorila prvú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v Bratislave. Verejnosť sa k nej zatiaľ nedostane – firma chce jej prevádzku testovať najskôr interne. Na budúci týždeň otvorí v Bratislave svoju druhú dobíjaciu stanicu Východoslovenská energetika.  (viac informácií

Slovenské elektrárne – Enel budú modernizovať trenažéry, na ktorých sa školia operátori jadrových elektrární. Zákazku dostala francúzska spoločnosť Corys.  (viac informácií)

Chata pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách zostala po odchode bývalého chatára bez funkčnej vodnej elektrárne. Vlastníci a chatár chcú v spolupráci so Slovenskými elektrárňami obnoviť elektráreň pod Zeleným plesom. (viac informácií)

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.