Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
veterny park 2
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ DeaPeaJay (licencia Creative Commons)
3. októbra 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Čínska firma zažalovala Obamu za zmarenú investíciu

Spoločnosť v žalobe uvádza, že Obama prekročil svoje právomoci a zákony, keď firme prikázal svoju investíciu odpredať. Obviňuje ho aj z toho, že firme uprel rovnaké zaobchádzanie, ktoré americká legislatíva o zahraničných investíciách požaduje.

Obama v piatok svoj ​​krok zdôvodnil tým, že pozemky, kde chcela Ralls budovať veterné generátory, ležia v blízkosti vojenského výcvikového strediska. Uviedol, že má „vierohodné doklady“, že vedúci manažéri a partnerský výrobca veterných generátorov Sany Group by mohli robiť kroky, ktoré by mohli ohroziť bezpečnosť USA.

Obama svojím rozhodnutím ďalej zvýšil napätie v ekonomických vzťahoch medzi dvoma najväčšími ekonomikami sveta a podľa pozorovateľov jeho neobvyklý krok motivovali blížiace sa prezidentské voľby. Rastúca ekonomická moc Číny je v terajšej kampani pred voľbami jednou z kľúčových ekonomických tém.

Ralls podľa expertov zrejme na víťazstvo v spore väčšiu šancu nemá, pretože americký prezident má v otázkach národnej bezpečnosti široké právomoci. „Bude to tvrdá bitka. Súdy poskytujú vláde veľkú voľnosť, najmä v kontexte národnej bezpečnosti, takže bude ťažké to vyhrať,“ povedal agentúre Reuters Josh Zive z advokátskej firmy Bracewell & Giuliani, ktorá má s prípadmi žalôb zahraničných investorov na USA desaťročnú skúsenosť.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.