Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Čínska panda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čínska panda (Foto: Flickr.com / Chi King
22. novembra 2010 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Čína čelí nedostatku nafty. Zakázala jej vývoz

V Číne je nedostatok nafty. Najväčšia domáca rafinérska spoločnosť China Petroleum and Chemical Corporation (Sinopec) preto zastavila jej vývoz, informovala v sobotu (20.11.) tlačová agentúra Sin-chua.

Čína uvažuje o tom, že začne čerpať zo strategických rezerv, aby zmiernila týždne trvajúci nedostatok motorovej nafty. Jej nedostatok sa začal prejavovať v októbri. Príčinou je zníženie dodávok elektrickej energie zo strany lokálnych samospráv, ktoré sa snažia plniť ciele v oblasti úspor energií. Mnohé závody preto museli prejsť na záložné dieselové generátory (viac informácií).

Sinopec a čínska rafinérska dvojka PetroChina uviedli, že plánujú doviesť 200 tis. ton motorovej nafty, aby zmiernili problémy s jej nedostatkom, informovala agentúra Reuters.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.