Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
kravata-uspora energie
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Ilustračná snímka: Kravaty. Foto: Flickr.com/joebeone (Licencia Creative Commons)
15. decembra 2011 Efektívnosť v energetike od Energia.skSITA

Čilská vláda vyzýva: Do práce choďte bez kravát, ušetríte energiu

Meteorológovia očakávajú pre najteplejšie mesiace roka v Čile, január až marec, teploty cez 30 stupňov. Ministerstvo energetiky verí, že keď si muži v kanceláriách zložia kravaty, nebude im tak horúco, a v miestnostiach nebudú musieť zapínať klimatizáciu.

Zvýšením teploty o jeden až tri stupne, by sa podľa ministerstva znížili energetické náklady približne o 3%. V celej krajine by sa tak vraj dalo počas leta ušetriť približne 10 miliónov dolárov.

Podľa čílskeho ministra energetiky Rodriga Alvareza, ktorý k úspore energií vyzval aj domácnosti, sa už podobné opatrenia uplatnilo úspešne aplikovať v Japonsku a Španielsku.

K šetreniu vyzval nedávno tiež juhokórejský prezident I Mjong-bak, ktorý v rámci úspory energií bude v zime nosiť teplejšiu spodnú bielizeň.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.