Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Paroplyn 250
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Paroplynový cyklus (foto: GGE)
28. októbra 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

ČEZ s maďarským partnerom postaví elektráreň pri Budapešti

Firmy vytvorili spoločný podnik MOL-ČEZ European Power Hungary Ltd., ktorý včera (27.10.) podpísal kontrakt na stavbu elektrárne so španielskou firmou Técnicas Reunidas. Dohodu o dlhodobej spolupráci podpísali tiež s maďarskou filiálkou nemeckej spoločnosti Siemens.

Elektráreň postavia v areáli rafinérie Duna v meste Százhalombatta u Budapešti. Prvá fáza výstavby sa začne ešte v októbri, druhá najneskôr v polovici roka 2012. Do prevádzky má byť elektráreň uvedená v prvom štvrťroku 2015.

Šéf skupiny MOL Zsolt Hernádi k uzavretiu kontraktu povedal, že elektráreň zaistí spoločnosti MOL dlhodobú konkurencieschopnosť a zvýši bezpečnosť dodávok pre jej rafinériu Duna. Vytvorí okrem toho aj tisíc nových pracovných miest.

„Vytvorenie strategickej aliancie medzi MOL a ČEZ ukazuje, že napriek následkom hospodárskej krízy sme pripravení investovať v Maďarsku do dobrých obchodných príležitostí,“ povedal Hernádi.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.