Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
lany solarnych panelov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ steel & silicon (licencia Creative Commons)
8. novembra 2010 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skTASR

ČEZ rokuje o pôžičke. Na dokončenie slnečných elektrární

Česká energetická skupina ČEZ rokuje s Európskou investičnou bankou (EIB) o úvere 200 mil. eur na dokončenie svojich projektov fotovoltaických elektrární. Podľa internetovej stránky EIB, úver by pokryl 50 % nákladov na ich realizáciu.

Hoci ČEZ rokuje s bankou už od januára, „ešte nie je všetko v suchu“, uviedla hovorkyňa spoločnosti Eva Nováková.

Úver z EIB nemá ísť na výstavbu nových elektrární, ale na dokončenie, tých, s ktorých budovaním sa už začalo. Do konca tohto roka uvedie spoločnosť do skúšobnej prevádzky cca 100 MW inštalovaného výkonu vo fotovoltaike.

Spoločne s už skolaudovanými slnečnými elektrárňami bude mať skupina celkový inštalovaný výkon do konca decembra 2010 na úrovni 120 MW. Malo by to byť približne 8 % z celkového objemu výkonu, ktorý sa v ČR inštaloval vo fotovoltaike, informovali Reuters a české denníky MF Dnes a Hospodářské noviny.

TASR, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.