Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Teplaren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Eflon (licencia Creative Commons)
10. októbra 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

České firmy sa uchádzajú o energetický projekt na Sibíri

O účasti na projektovaní a stavbe elektrárne podľa agentúry už v Moskve rokovali s tuvským ministrom priemyslu a energetiky Karima Sagaanem-oolem predstavitelia firemného združenia České energetické technológie (CZET), PSG International, združenie bánk a ministerstva financií. Výsledkom pracovnej schôdzky boli dohody, že po splnení predbežných procedúr bude český návrh predložený premiérovi tuvskej vlády Šolbanu Kara-oolu. Potom by mali nasledovať rozsiahlejšie rozhovory v otázke výstavby.

O zámere českých firiem podieľať sa na obnove ruskej energetiky informoval predseda predstavenstva CZET Zdeněk Zvyšok už v máji tohto roku. „Len počas nasledujúcich piatich rokov sme schopní postaviť tri až štyri paroplynové elektrárne,“ uviedol vtedy Zvyšok.

Medzi členmi podnikateľského združenia CZET je napríklad skupina strojárskych a elektrotechnických firiem ČKD Group, generálny dodávateľ pre stavebníctvo, energetiku a petrochémiu PSG International z Otrokovíc alebo brnenská strojárenská spoločnosť Ekol.

Zdroj: ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.