Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Teplaren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Eflon (licencia Creative Commons)
21. apríla 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Česká firma EPH má záujem o kúpu slovenských teplární

Český Energetický a průmyslový holding (EPH) má záujem o kúpu dvoch až troch slovenských teplární, ktoré sa budú privatizovať. Šéf EPH Daniel Křetínsky to uviedol v rozhovore pre dnešné vydanie Hospodárskych novín.

„Záujem máme určite o Bratislavu a Košice. Budeme vyhodnocovať aj ďalšie príležitosti, ale do úvahy zrejme pripadá už len Trnava,“ uviedol Křetínsky. Pre EPH je rozhodujúca najmä veľkosť firiem.

Holding podľa Křetínskeho pripravuje vysokú ponuku. Dodal, že všeobecne sa firmy budú predávať za päť až desaťnásobok ich prevádzkového zisku. „Predbežnú predstavu už zhruba máme a vzhľadom na nás strategický záujem o Slovensko, určite nebudeme na dolných hraniciach týchto intervalov.“

Křetínsky odhadol, že kúpna cena bratislavskej teplárne nepresiahne viac ako 100 miliónov eur. Ceny tepla z tejto firmy by holding EPH mohol za štandardných podmienok znížiť o 10 až 15 %.

V EPH má okrem Křetínskeho podiel aj spoločnosť J&T a PPF. Obe spoločnosti majú 40 % akcií a Křetínsky vlastní 20 percentný podiel.

ČTK, energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.