Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Teplaren
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Eflon (licencia Creative Commons)
28. júna 2011 Plyn a ropa od Energia.skSITA

Bratislavská teplárenská vlani s poklesom výnosov o 11 %

Spoločnosť Bratislavská teplárenská, a.s., ktorá sa zaoberá výrobou a rozvodom tepla a teplej vody, dosiahla v minulom roku výnosy v objeme 80,6 mil. eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje pokles o zhruba 11 %. Firma ukončila vlaňajšok so stratou na úrovni 786 tisíc eur. Rok predtým pritom teplárenský podnik zaznamenal zisk po zdanení vo výške 2,7 mil. eur.

„Vzhľadom na predmet činnosti spoločnosti sú celkové ekonomické výsledky priamo závislé od vyrobeného a dodaného tepla a elektrickej energie. Objemy zmluvných dodávok vychádzajú z odberových diagramov, potvrdených jednotlivými odberateľmi tepla. V posledných rokoch sa však objemy zmluvnej dodávky tepla znižujú, hlavne kvôli realizácii dlhodobých úsporných opatrení na strane spotreby,“ uviedla hovorkyňa Bratislavskej teplárenskej Jarmila Galandáková.

Teplárenský podnik vlani dodal pre svojich 448 odberateľov 1 067 gigawatthodín tepla, čo je vyše o 40 gigawatthodín tepla viac ako v predchádzajúcom roku. Bratislavská teplárenská vrátila na základe výsledných skutočných nákladov na teplo za minulý rok svojim odberateľom 12,5 mil. eur. „Hlavnou prioritou Bratislavskej teplárenskej v budúcnosti bude zabezpečiť konkurencieschopnosť spoločnosti ako v oblasti služieb, tak aj v oblasti cien tepla na trhu,“ konštatovala Galandáková.

Bratislavská teplárenská v súčasnosti pokrýva trh s tepelnou energiou v hlavnom meste. Bratislavská teplárenská vznikla 1. novembra 2001 rozčlenením bývalého štátneho podniku Západoslovenské energetické závody Bratislava. Jediným akcionárom spoločnosti je štát prostredníctvom Fondu národného majetku SR. V súčasnosti sa pripravuje podnik na privatizáciu.

Zdroj: (c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.