Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Kukurica - biomasa
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kukuričné pole (biomasa) - ilustračná foto. Zdroj: Flickr.com / snake.eyes (licencia Creative Commons)
5. marca 2012 Obnoviteľné zdroje OZE od Energia.skSITA

Bioplynovú stanicu v Galante odmietli

Mestskí poslanci odmietli žiadosť o zmenu územného plánu v prospech stanice na využívanie biomasy.

Bioplynovú stanicu plánoval ešte v tomto roku postaviť súkromný investor, ktorý v lokalite podniká v poľnohospodárstve. Vstupným produktom mala byť hlavne kukuričná siláž v objeme do 20 tisíc ton ročne, výstupom elektrická energia a teplo.

Poslanci v diskusii vyjadrovali obavy z možného zápachu, ktorý by mohol zasiahnuť kúpalisko Galandia. Nepresvedčil ich ani argument, že celý proces premeny biomasy na elektrickú energiu bude prebiehať v uzatvorenom priestore. Pri rozhodovaní poslaneckého zboru zavážilo aj to, že nikto sa na názor nepýtal obyvateľov, ktorí žijú v časti Nebojsa.

V Trnavskom kraji sa už na viacerých miestach postavili proti budovaniu bioplynových staníc. Petíciou proti nej bojovali ľudia v Zavare pri Trnave a nedávno aj v Hlbokom pri Senici.

(c) SITA

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.