Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
solarny panel
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Flickr.com/ Pink Dispatcher (licencia Creative Commons)
8. decembra 2011 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Americký komplex TechCity sa zmení na výskumné centrum

Národné laboratórium pre obnoviteľnú energiu bude analyzovať produkciu energie v TechCity, bývalom sídle spoločnosti IBM. Konkrétne pôjde o projekt inštalácie solárnych panelov na strechách priemyselných objektov s rozlohou 1.035 km2. Štúdia by mala v prvom rade určiť náklady na výstavbu a návratnosť investície.

Analýza využitia OZE v bývalých priemyselnom znečistených lokalitách je súčasťou národného programu. March Gallagher, zástupca riaditeľa pre ekonomický rozvoj provincie Ulster uviedol: „V TechCity by sme mohli mať dosť solárnych panelov potrebných na produkciu viac ako 4 MW elektriny. Zatiaľ však nie je jasné, ako získanú elektrinu využijeme, keďže 1MW stačí pre takmer tisíc domácností“.

„Dúfame, že nájdeme dostatok finančných prostriedkov, aby sme projekt mohli vôbec realizovať,“ dodal. Finančné prostriedky poskytne Agentúra ochrany životného prostredia a ministerstvo energie.

Okrem TechCity, federálne autority zvolili aj ďalšie dve miesta vhodné na realizáciu podobných projektov. Ide o bývalú oceliareň Bethlehem Steel v Lackawanne a priemyselnú pustinu na juhu Buffala.

(c) energia

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.