Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
E Mobilita Elektroauto nabíjanie baterka
Foto: ilustračné, Gettyimages
1. mája 2020 ElektromobilitaElektromobily od Energia.skSITA

Výrobca elektromobilov Tesla vykázala už tretí ziskový kvartál v poradí, redukuje však výdavky pre koronakrízu

Bez zahrnutia jednorazových položiek bol zisk Tesly 1,24 USD na akciu, čím prekonala očakávania trhu, ktorý predpokladal stratu 28 centov na akciu.

Kvartálne tržby automobilky sa zvýšili o 32 percent na 5,55 mld. USD. Tesla zároveň dosiahla silnejší predaj, ako sa prognózovalo, a v prvom štvrťroku dodala 88 400 vozidiel, čo bol medziročný rast o 40 %.

Automobilka uviedla, že redukuje výdavky, aby sa vyrovnala s koronakrízou. „Sme presvedčení, že sme v dobrom postavení na zvládnutie krátkodobej neistoty a zároveň na dosahovanie našich dlhodobých plánov,“ uviedla firma.

Tesla však zrušila výhľad zisku v najbližšom období, pričom jej šéf Elon Musk sa posťažoval na príkazy, ktoré znamenajú, že závod Fremont v Kalifornii sa zatiaľ nemôže znova otvoriť. Odborníci na verejné zdravie však tvrdia, že takéto príkazy znížili celoštátny počet prípadov koronavírusu.

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.