Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
10. júla 2014 Plyn a ropa od Energia.skSITA

SR schválil koncentráciu firiem Istroenergo a PPC Investments

Po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií podľa nej úrad neidentifikoval obavy z narušenia hospodárskej súťaže v dôsledku predmetnej koncentrácie a koncentráciu schválil.

Podľa zistení úradu v predmetnej koncentrácii dochádza k nadobudnutiu akcií podnikateľa PPC Investments spoločnosťou EI Group, ktorá je prostredníctvom spoločnosti Invest East kontrolovaná podnikateľom IEI.

Spoločnosť IEG podniká najmä v oblasti elektroenergetiky. Jej akcionármi je 11 fyzických osôb, pričom žiadny z akcionárov nie je vlastníkom takého počtu akcií, ktorý by umožňoval jeho priamu a samostatnú kontrolu nad spoločnosťou IEG.

Spoločnosť IEI má rovnakých akcionárov ako spoločnosť IEG, pričom žiadny z akcionárov nie je vlastníkom takého počtu akcií, ktorý by umožňoval jeho kontrolu nad spoločnosťou IEI. Spoločnosť IEI v čase oznámenia koncentrácie priamo a ani nepriamo nevykonávala žiadnu konkrétnu podnikateľskú činnosť. Ide o správcovskú spoločnosť, ktorá počas roku 2013 získala kapitálový podiel v zahraničnej firme Nijeryia Energy Project Completion Limited.

PPC Investments je podľa oznámenia koncentrácie vo výlučnom vlastníctve jediného akcionára, a to spoločnosti Paroplyn Holdings Limited so sídlom v Cyperskej republike, ktorej majetková účasť v spoločnosti PPC Investments predstavuje 100 %. PPC Investments okrem svojej podnikateľskej činnosti vykonáva držbu a správu 100-% majetkového podielu v spoločnostiach PPC Energy CZ, Praha 1, a PPC Power, Bratislava. Prostredníctvom uvedených spoločností nepriamo pôsobí v oblasti výroby a dodávky elektriny.

Copyright © TASR 2014

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.