Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
31. júla 2012 Elektrina a elektrická energia od Energia.skSITA

Trial dni k prepojeniu trhov CZ-SK-HU, 6.-16.8.2012

Vážený obchodný partner,

Riadiaca skupina projektu CZ-SK-HU Market Coupling (ďalej MC) vám s potešením oznamuje začiatok testovania s účastníkmi trhu. V nasledovných riadkoch nájdete všetky informácie potrebné pre účasť na testovaní v dňoch 6.,7.,8.,13.,14. a 16., augusta 2012.

Účelom testovania je oboznámiť vás s procesmi SK-CZ-HU MC, postupmi a časmi každodennej prevádzky, obzvlášť časov uzávierok a publikácie výsledkov. Rovnako budú testované aj procesy a časy týkajúce sa CZ-SK-HU MC fallback procedúry.

Majte prosím na pamäti, že testovanie neodráža skutočné cenové hladiny ani objemy. Všetky ceny a objemy publikované počas testovania, rovnako ako aj uskutočnené kontrakty v testovacom prostredí sú fiktívne a nie sú určené pre budúce cenové ani objemové analýzy. Zúčtovanie a vysporiadanie nebude počas testov simulované. Rovnako výsledky testov nebudú zasielané TSO.

Z dôvodu zaistenie dostatočnej likvidity a zníženia rizika výkyvu cien, budú zadávané od PX fiktívne objednávky.

Harmonogram testovania

Testy pre účastníkov trhu budú prebiehať v pracovných dňoch od 6. augusta 2012 do 16. augusta 2012

Štandardný deň: bude testovaný počas dvoch dní

Pondelok 6. august

Pondelok 13. august

Druhá aukcia: bude testovaná počas dvoch dní

Utorok 7. august

Utorok 14. august

Fallback: budú testované dva scenáre pre decoupling, jeden pred uzávierkou a druhý po uzávierke.

Streda 8. august (decoupling po uzávierke)

štvrtok 16. august (decoupling pred uzávierkou)

Testy sa budú konať poobede, aby sa predišlo narušeniu činnosti denného trhu v doobedňajších hodinách. Počas testovacích dní sa bude postupovať podľa harmonogramu, ktorý bol zaslaný e-mailom. Časové intervaly medzi jednotlivými procesmi počas testovania sa budú držať reálnych intervalov, avšak budú posunuté oproti reálnej prevádzke.

Registrácia

V prípade záujmu o účasť na testovaní prosím zašlite vyplnený formulár (Application Form zaslaný e-mailom) na market@okte.sk najneskôr do 2.augusta 2012. Cieľom registrácie je zaručiť, aby zaregistrovaný účastník obdržal všetky informačné emaily počas testovania, a aby zbytočne nedochádzalo k narúšaniu testovania.

Prístup do testovacieho prostredia obchodného systému OKTE

V prípade záujmu o účasť na testovaní, je nutný prístup do testovacieho prostredia OKTE. Ak prístup zriadený nemáte, prosím kontaktujte nižšie uvedených operátorov OKTE.

Odporúčame Vám preverenie funkčnosti prístupu do testovacieho prostredia OKTE minimálne 2 dni pred zahájením testovania.

Pre prístup do testovacieho prostredia OKTE prosím použite odkaz www.test.isot.sk

Kontakt OKTE:

Telefonický kontakt počas testovania: +421 2 50 692 664

E-mail: market@okte.sk

Kontakt OKTE mimo testovania:

Martin Chochol

Mobile: +421 917 950 377

Tel.: +421 2 5069 2425

Michaela Moravcová

Tel.: +421 2 5069 2656

Bc. Milan Trávnik

Tel.: +421 2 5069 2657

Zdroj: OKTE

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.