Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
11. júla 2012 Plyn a ropa od Energia.skTASR

Ceny ropy mierne vzrástli

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, sa dnes na poludnie v Singapure predával po 98,48 USD (80,16 eura), čo je o 51 centov viac ako v predchádzajúci deň. Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v auguste vzrástla o 63 centov na 84,54 USD.

Ropa v utorok (10. 7.) výrazne zlacnela v reakcii na správy, že nórska vláda sa rozhodla vstúpiť do sporu medzi zamestnávateľmi a zamestnancami ropných plošín a prikázala robotníkom, aby ukončili štrajk. Nórsko je pritom ôsmym najväčším dodávateľom komodity na svetové trhy a zastavenie ťažby, ktorým sa vyhrážali nórske ropné firmy, by mohlo spôsobiť problémy so zásobovaním trhu ropou.

Informovali o tom agentúry AP a Reuters.

(1 EUR = 1,2285 USD)

Copyright © TASR 2012

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.