Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
1. januára 1970 Ostatné od Energia.skTASR

OTS: SoloPower predstavuje na veľtrhu Intersolar v Mníchove ďalšiu generáciu…

MNÍCHOV, Nemecko a SAN JOSÉ, Kalifornia 14. júna (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) — Spoločnosť SoloPower, výrobca vysoko účinných, ľahčených a flexibilných tenkovrstvových solárnych článkov a modulov so sídlom v San José, Kalifornii, dnes na veľtrhu Intersolar v Mníchove, v Nemecku, jednej z najväčších výstav solárneho priemyslu na svete, predstavila svoju ďalšiu generáciu integrovaných solárnych riešení. Riešenia spoločnosti SoloPower zahŕňajú šesť modelov fotovoltaických panelov a tri jednoduché, nepenetračné inštalačné balíčky prvé svojho druhu: SoloSaddle, SoloWedge a SoloBridge, ktoré zvyšujú mnohostrannosť aplikácie so súčasnou optimalizáciou výkonu modulu pre komerčné a priemyselné strechy na celom svete.

„V spoločnosti SoloPower pristupujeme k trhu na základe potrieb našich zákazníkov s riešeniami, ktoré je možné rýchlo zrealizovať na starých i nových strechách, ako aj ich prispôsobiť konkrétnym podmienkam daného miesta,“ povedal Bruce Khouri, prezident a najvyšší obchodný riaditeľ spoločnosti SoloPower. „Kombinácia našej ďalšej generácie panelov SoloPanels a našich inštalačných balíčkov nám umožňuje rozšíriť trh so solárnymi strechami s tým, že solárna energia bude jednoduchá a ekonomická pre akýkoľvek typ strechy kdekoľvek.“

Nová skupina solárnych riešení spoločnosti SoloPower zahŕňa nižšie uvedené panely SoloPanels a inštalačné systémy umožňujúce modulom optimálny výkon a integráciu do rôznych strešných systémov v rôznych krajinách: – SoloPanel® SF1 a SP1 optimalizované na integráciu do plechovej strechy s dvanásťpalcovou a šestnásťpalcovou stojatou drážkou. – SoloPanel® SP3L a SP3S, veľkoformátové moduly optimalizované na použitie v komerčných a priemyselných budovách so strechami s malým sklonom. – SoloSaddle, nepenetračný balík navrhnutý na jednoduchú integráciu SP3S do strešných systémov založených na membránach. Zakrivenie s malým sklonom zabezpečuje v oblastiach s horúcim podnebím samočistenie a vysoký výkon. – SoloWedge, nepenetračný balík navrhnutý na jednoduchú integráciu SP3L do strešných systémov založených na membránach. Zakrivenie s päťstupňovým sklonom zabezpečuje v oblastiach s chladným podnebím samočistenie a maximálny výkon. – SoloBridge, nepenetračný balík navrhnutý na jednoduchú integráciu SP3L do plechových strešných systémov.

Predstavenie ďalšej generácie solárnych systémov spoločnosti SoloPower prichádza v čase, keď si spoločnosť prenajíma vyspelú vysoko objemovú výrobnú prevádzku v Portlande, Oregone, ktorá neskôr v tomto roku začne s komerčnou výrobou. Predpokladaná kapacita prevádzok spoločnosti SoloPower v Portlande by sa mala pohybovať na úrovni 400 MW a počet zamestnancov by mal dosiahnuť 450 ľudí.

„Spoločnosť SoloPower buduje našu novú výrobnú prevádzku v Oregone z dôvodu vizionárskeho vodcovstva a vďaka podpore štátu Oregon, ministerstva energetiky v Oregone a mesta Portland,“ povedal Tim Harris, generálny riaditeľ SoloPower. „Portlandská vysoko kvalifikovaná pracovná sila nám umožnila pritiahnuť veľmi silné miestne talenty, keďže vytvárame pracovné príležitosti a podporujeme inteligentný rast počtu pracovných miest v sektore energetiky.“

Vlastnícky prístup spoločnosti SoloPower stelesňuje kritickú technológiu, výrobu a nákladové výhody umožňujúce veľkovýrobu vysoko účinných fotovoltaických článkov na báze CIGS v štýle „fab-style“. CIGS články sú potom vkladané do jedinečných, flexibilných, ľahčených solárnych modulov, ktoré si vyžadujú menej hardvéru na bilanciu systému a ich inštalácia je jednoduchšia oproti tradičným solárnym panelom.

Články a moduly SoloPower sú neustále predmetom prísnych environmentálnych testov a testov zrýchleného životného cyklu nad úrovňou priemyselných štandardov a sú navrhnuté na prvotriedny výkon vo všetkých svetelných podmienkach. Moduly majú aj nízkoprofilové obtokové diódy umožňujúce maximálny výkon v tieňových podmienkach. Najnovšie riešenia spoločnosti podporujú možnosti integrácie solárnej energie s osvedčenou technológiou, ktorá prekonáva slabé výrobné stránky iných tenkovrstvových solárnych modulov a ponúka skutočnú flexibilitu pre pôsobivé množstvo aplikácií. Viac informácií získate na stránke www.SoloPower.com.

O spoločnosti SoloPower

Spoločnosť SoloPower Inc. so sídlom v San José, Kalifornia, využíva inovatívnu, patentovanú výrobnú technológiu roll-to-roll pokovovania na výrobu nízko nákladových, ľahčených a flexibilných vysoko výkonných fotovoltaických článkov na báze medi, india, gália a (di)selenidu („CIGS“). CIGS články sú potom vkladané do jedinečných, flexibilných, ľahčených solárnych modulov. Moduly si vyžadujú menej hardvéru na bilanciu systému a ich inštalácia je jednoduchšia oproti tradičným solárnym panelom. Moduly SoloPower sú certifikované na štandardy UL aj IEC. Spoločnosť v súčasnosti realizuje výstavbu svojej výrobnej prevádzky a prvých vysoko objemových výrobných liniek v Portlande v štáte Oregon. Medzi hlavných investorov spoločnosti patria Hudson Clean Energy Partners, Crosslink Capital, Convexa a Firsthand. Viac informácií o spoločnosti SoloPower nájdete na stránke www.solopower.com.

Kontakty: pre SoloPower John Keaten, 212-784-5701 jkeaten@groupgordon.com

Zdroj: SoloPower

Túto tlačovú správu si môžete online pozrieť na stránke: http://www.businesswire.com/news/home/20120612006775/en

UPOZORNENIE:

Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Copyright © TASR 2012

K téme

Bezplatné novinky z Energia.sk raz týždenne:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Copyright © iSicommerce s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.